om spejderne

KFUM spejderne i Poulstrup Vi holder til i  Spejderhuset, Hovedgaden 85, Poulstrup. Kom og besøg os!!!

mødetidspunkterne kan du se på facebook...

Forsiden

Eget spejderhus
Poulstrup Spejderne har eget dejligt spejderhus med kælder på Hovedgaden 85 i Poulstrup. Spejderhuset drives som selvejende institution med grupperådet som driftsenhed. Grupperådet består af formand, kasserer, forældrerepræsentanter, gruppeleder og lederrepræsentanter. Poulstrup Spejderne deltager også i arrangementer i samarbejde med kirken og afholder hvert år julemarked på skolen og måske et loppemarked.

 

 

Poulstrups spejdere holder til i Spejderhuset, Hovedgaden 85, Poulstrup.
Bævere (BH klasse - 1. klasse)

 For bæverne er spejderarbejdet leg med mening. Bæverne lærer at færdes i og passe på naturen, ligesom bæverne oplever en masse af de aktiviteter, som også de større spejdere arbejder med, blot tilpasset deres egen aldersgruppe. Børnene kan efter aftale blive hentet i SFO - man skal bare lige huske at give besked i SFO'en og til spejderlederen.

Ulve (2. klasse - 3. klasse)

 Ulvene laver meget spejderpræget arbejde som knob, dyr og natur, ligesom de også skal tage Vandreskjoldet.


Junior (fra 4.klasse og op)

I juniortroppen kan spejderne være opdelt i patruljer på 6-7 jævnaldrende spejdere. Der holdes flere ture i weekender. Det kan være kanoture, ture i naturen eller ture sammen med resten af gruppens enheder.

Gruppens unge og voksne medlemmer kan være med i en af gruppens roverklaner. I klanen arrangeres ture og arrangementer for gruppens voksne medlemmer.

Mus-lejr på Thorup Hede
Poulstrup Spejderne deltager hvert år i den store spejderlejr ”MUS-lejr” i Spejdercenteret på Thorup Hede, i den sidste weekend inden skolernes sommerferie (dog ikke såfremt Sct. Hans aften falder i den weekend, i så fald flyttes til weekenden før). Derudover afholdes der forskellige arrangementer og kurser året rundt – både i og omkring spejderhuset, og i samarbejde med andre spejdergrupper.

 

 

KFUM-Spejderne er medlem af verdensspejderbevægelsen (WOSM, www.scout.org) og arbejder derfor ud fra følgende grundprincipper:

Pligten mod andre betyder:

Loyalitet mod ens land og i harmoni med det at fremme lokal, national og international fred, forståelse og samarbejde. Deltagelse i samfundets udvikling med anerkendelse af og respekt for sine medmenneskers værdighed og for naturen.

Pligten mod sig selv betyder:

Ansvar for ens egen udvikling.